BOÇÜ YAP (Yaşam Programı)

BOÇÜ YAP, çocuklarımızın değişen ve gelişen yaşam koşulları çerçevesinde varlığını etkin olarak sürdürebilmesi için sahip olması gereken yaşam becerilerini kazandırmayı amaçlar.

Bu program, çocuklarımızın yalnızca akademik bilgilerine değil aynı zamanda sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerini de destekleyerek yaşamda varoluş güçlerini arttırır.

BOÇÜ BEM, 21. yüzyıl becerilerini temel alan bir programdır.

Programın amacı; çocuklarımıza bireysel ve sosyal yaşantılarında karşılaşabilecekleri farklı zorlukları aşabilme, yeniliklere uyum sağlayabilme, etkili iletişim kurma ve problemleri yaratıcı çözümler üretmeyi yeteneklerini kazandırmaktır. Bu çerçevede çocukların güçlü bir öz disiplin, güven empati duygusuna sahip olmaları sağlanır.

BOÇÜ YAP kapsamında çocuklara yönelik erdemler, doğa, felsefe ve 21.yy. becerileri gibi birçok farklı alanda zenginleştirilmiş eğitim çalışmalarına yer verilmektedir.

BOÇÜ YAP Yaşam Programı

Erdemler Eğitimi

Çocukların karakter gelişimini destekleyen erdemler eğitimi, empati, sabır, adalet, dürüstlük ve sorumluluk gibi temel değerleri içselleştirmeler yardımcı olur. Bu eğitim çocukların hem bireysel hem de toplumsal yaşamlarında bilinçli ve erdemli bireyler olarak hareket etmelerini sağlar.

Doğa Programı

Doğa ile olan bağ, çocukların çevre bilincini arttırır ve doğanın sunduğu imkanlardan faydalanarak sağlıklı bir yaşam biçimi benimsemelerini yardımcı olur. BOÇÜ YAP, açık hava etkinlikleri ve doğa keşifleriyle çocukların doğal çevreleri ile uyum içinde olmalarını ve doğa sevgisini kazanmalarını destekler.

Çocuklar için Felsefe

Çocukların sorgulayıcı düşünme becerilerini geliştirmek ve kendi düşüncelerini ifade etme yetilerini arttırmak için felsefî diyaloglar kullanılır. Çocuklar için felsefe yaklaşımı; onların soru sormalarını ve farklı bakış açılarını anlamalarını teşvik eder. Analitik düşünme, tartışma ve karar alma becerilerini güçlendirir.

21. Yüzyıl Becerileri

21. Yüzyıl becerileri ile çocukların iletişim, iş birliği, yaratıcılık ve temel eleştirel düşünme gibi becerileri oyun ve grup çalışmaları ile desteklenir. Böylece farklı rol ve sorumluluklara hazır olmaları, karmaşık durumlar halinde değişen ortamlara etkin olarak katılım göstermeleri sağlanır.