BOÇÜ BEM (Bütünleştirilmiş Eğitim Modeli)

Birden fazla disiplinin (bilim, sanat, tarih, matematik vb.) bir arada çalışarak, ortak bir tema etrafında öğretildiği bir yaklaşımdır. Bu model, öğrenme sürecinde farklı akademik alanların birleştirilmesini amaçlar ve çocukların çeşitli bakış açıları geliştirmelerine olanak tanır. Disiplinler arası eğitimde, öğretmenler farklı alanlarda elde edilen bilgileri ve becerileri birbirine bağlayarak, çocuklarla birlikte bir öğrenme sürecinin içine girerler.

BOÇÜ BEM oyunun temel alındığı, çocukların gelişimsel uygunluklarının göz önünde bulundurulduğu, işbirlikçi öğrenme ve problem çözme becerilerinin desteklendiği, eğitim ortamının etkinlik ve materyal çeşitliliği ile zenginleştirildiği bir modeldir. 

BOÇÜ BEM ’in alt başlığı olan BOÇÜ AEP(Alternatif Eğitim Programı) çocukların bireysel farklılıklarını ve potansiyellerini ön plana çıkaran pedagojik gelişimlerini destekleyen bir programdır. Bu program öğrenme sürecini, çocuğun ilgi, ihtiyaç ve becerilerine göre şekillendirirken, yaratıcı, eleştirel ve bağımsız düşünmeyi destekler.

BOÇÜ AEP programı disiplinler arası yaklaşımı benimser. Program, kurgu temelli bir uygulama modelidir. Her ay için gelişim dönemleri, yaşam kültürleri ve doğa da ki bileşenler göz önüne alınarak bir kurgusal öykü oluşturulur.

Bu kurgusal öykü içinde çocuk kurguyla gerçeklik arasında fen, matematik, Türkçe, sanat alanlarında ki etkinliklerle, yaparak yaşayarak aktif bir öğrenme yolculuğuna çıkar.